Heaton

En stockholmare född 1984 vid namn Emil Christensen, med det mer kända tilltalet Heaton, är en stor profil i e-sportens värld, och var en stor anledning till att Sverige blev att räkna med på den internationella marknaden för spelutveckling. Han var bland de första att spela under professionellt kontrakt och i svenska officiella landslaget. Som privatperson och en person som under längre tid har haft en strålande karriär med mycket pengar, snabba beslut och stor press fick hans liv under 2012 en tragisk vändning. Hans mamma gick hastigt bort och Emil tog bland annat till alkoholen för att dämpa ångest och sorg, han var på botten och vände.

Historien och karriären för Heaton.

Karriären startade i och med spelet Counter-Strike som passade den före detta hockeyspelaren utmärkt. Med sitt lag Ninjas in Pyjamas och även andra konstellationer har han vunnit det mesta du kan vinna i ligor och titlar. Under perioden 2001–2007 räknades svensken som världens bästa Counter Strike-spelare. Han hyllade det svenska lagbygget och teamet. Karriären fortsatte inom olika lag och team inom organisationen SK Gaming. Laget SK rönte stora framgångar, men då organisationen sprack gick många av medlemmarna i laget tillbaka till ursprunget Ninjas in Pyjamas. Här tog även Christian sig in efter sin depression, denna gång som coach och lagbyggare. Han lämnade plats till nya unga förmågor.

Emil Heaton Christensen idag.

Idag mår Emil Heaton Christensen bra och har hittat ny energi i livet och kring sin passion – spel och datorer. Han driver idag företaget bakom Ninjas in Pyjamas och jobbar med spelutveckling och kommenterar e-sport. Med stor stolthet blev han den första att väljas in i e-sportens Hall of Fame. För att ytterligare belysa vikten, nöjet och kanske även farorna med e-sporten har han skrivit en bok om sitt liv, uppgångar och motgångar och allt där emellan. Han tackade ja till chansen att via Mästarnas Mästare på TV ge e-sportarna och dess tvivlare ett ansikte på en person som är e-sportare och historien bakom karriären.